Afspraak maken bij Eiland de wild Keukens Afspraak maken EDW Mobiel menu

De Haaf Bergen

Terug naar overzicht

Locatie: Bergen

Architect Reinald Bosman is de ontwerper van de gebouwen. Daarbij heeft hij zich laten inspireren door de natuur in de omgeving en door de expressieve bouwstijlen van Bergen zelf. ‘Het gevoel dat bij bos, strand, de duinen en de zee hoort, heb ik gecombineerd met naar deze tijd vertaalde kenmerken van de Amsterdamse School’, aldus Reinald.

Vanuit alle kanten van het park kijk je tussen de drie woongebouwen door. Daardoor gaan ze op in het geheel en worden het ‘objecten in het groen’. De gebouwen komen in wezen uit het park voort. Dat effect wordt versterkt door de samenhang met de beplanting.

Zowel in de natuur rond Bergen met zijn glooiende landschap als bij de Amsterdamse School zie je veel ronde vormen. Mede daardoor resulteerden de ideeën in een organisch ontwerp. De natuurlijke uitstraling van het complex wordt versterkt door het materiaal van ‘keermuurtjes’ in het Landgoed terug te laten komen in de gevels, in combinatie met houten delen en ruw zandkleurig pleisterwerk. De glad wit gestucte horizontale banden in de terrassen en de witte delen van de gevel zorgen voor de expressieve nuance.

Door de manier waarop de terrassen elkaar overlappen ontstaat in de woningen een goede balans tussen licht en schaduw. Door de grootte van de ramen is de lichtinval direct en het uitzicht op het landschapspark royaal. Door de draaiingen van de gebouwen is geen enkele kant gelijk en biedt elk appartement een optimale beleving van het park. De variatie in de situering van de drie woongebouwen versterkt de eigen identiteit van de gebouwen en zorgt voor een optimale transparantie binnen het landgoed.

Kom langs in onze showroom en maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een mooi ontwerp.

Samenwerking met