Afspraak maken bij Eiland de wild Keukens Afspraak maken EDW Mobiel menu

Verzetsheld en Melkfabriek, IJmuiden

Terug naar overzicht

Verzetsheld en Melkfabriek, IJmuiden

Locatie: Ijmuiden

Op het terrein van het voormalige Motorhuis en de daar tegenoverliggende Melkfabriek aan de Wijk aan Zeeerweg in IJmuiden bouwt AWV Eigen Haard twee nieuwe appartementengebouwen.

De Melkfabriek
In De Melkfabriek komen 14 zorgappartementen die verhuurd gaan worden aan  zorginstelling De Waerden. Deze zorginstelling  begeleidt mensen met een verstandelijke handicap bij het zelfstandig wonen.  Enige jaren geleden kocht AWV Eigen Haard het naastgelegen woonhuis aan dat betrokken zal worden bij het nieuw te bouwen appartementengebouw.  Hier zullen 2 van de 14 zorgappartementen in gevestigd worden alsmede een kantoorruimte voor het personeel van de zorginstelling. Elf zorgappartementen zijn met woon- en slaapkamer gesitueerd aan de Wijk aan Zeeërweg en de van Linschotenstraat. Hierdoor is een L-vorm ontstaan die een binnenterrein creëert voor de bewoners van het appartementencomplex. Op dit terrein is de gezamenlijke huiskamer gesitueerd die gericht is op de tuin. Hierboven bevindt zich het laatste appartement.

De Verzetsheld
In de Verzetsheld worden 24 huur appartementen (geschikt) voor senioren gerealiseerd. Onder het gebouw komt een parkeergarage.  Het ontwerp van beide gebouwen is gemaakt door MB architecten uit Bloemendaal. De contour van het gebouw heeft een U-vorm met een spitse beëindiging bij de entree.

De 24 appartementen zijn met woon- en slaapfuncties op de straat gericht waardoor aan de galerijzijde een compact en gezellig binnenhof ontstaat. Op de kruising Wijk aan Zeeërweg en Houtmanstraat is de entree van het binnenhof gesitueerd. De  begane grond krijgt  een groenzone van 1,5 meter rondom het gebouw bedacht als tuin ten behoeve van de appartementen op de begane grond. Deze groenzone wordt begrensd door een haag.

Beide complexen bestaan uit 2 verdiepingen metselwerk met een gemêleerde baksteen en een zinken kap. Op de hoeken van de gebouwen wordt een accent gecreëerd. Hier wordt de gevel doorgetrokken naar 3 verdiepingen hoog metselwerk met een plat dak. Waardoor de gebouwen een statig en krachtig karakter krijgen.

De opleveringsprognose van De Verzetsheld en De Melkfabriek is september/oktober 2013.

Samenwerking met